Etiketter

, , , , , , ,

/ A capercaillie in a churchyard in the very centre of Stockholm is a sensation, attracting not only bird-watchers but ”ordinary” people as well, all very aware of that this is something that most probably only occurs once in ones life-time..

Jag citerar mig själv från min hemsida: ”Jag är uppvuxen i vad som brukar kallas ”Mörkaste” Småland och var jämt ute i skog och mark, men den första grävlingen i mitt liv såg jag en sen natt skumpa fram på parkeringsplatsen på baksidan av det hus jag bor i.

Orre och Tjäder såg jag för första gången vid Drottningholm. Den enda älg jag stått öga mot öga med stötte jag ihop med på Kungshatt. Den första rovfågel jag sett på nära håll var en Duvhök som flög tätt över mitt huvud vid Strandbadet på Långholmen. Den lyckades jag dessutom fotografera.

Stockholm är fantastiskt!”

Det här är alltså ”min” andra tjäder och den första jag lyckats fotografera och det på kyrkogården till Hedvig Eleonora kyrka vid Östermalmstorg.  Till en början tycktes den tämligen obekymrad om den uppståndelse den vållar, men när de långa objektiven blev fler och fler och kom närmare och närmare fick den till slut nog, flög upp på staketet och gömde sig sedan i en buske. Matro får den söka någon annanstans, förslagsvis i Ekoparkens skogar straxt i närheten.