Etiketter

, , , , , ,

Den här silltrutsungen är född och uppvuxen vid Långholmsviken. Mås- och trutungar har fascinerande vackra fjäderfärger och mönster, tycker jag. Här är en bild på en annan silltrutsunge, Lillen, som aldrig lärde sig flyga p.g.a. en skadad vinge. http://sparrownest.se/Fågelungar/Silltrut-P7190009.jpg Jag blir fortfarande vemodig till mods och får en klump i halsen när jag tänker på Lillen.


Silltrutar är starkt hotad art, upptagen på den svenska rödlistan, så varje unge som klarar sig och växer upp är oerhört viktig för artens fortbestånd.

Här äter årets silltrutsunge bröd.  I bakgrunden syns ett gråtrutspar som samsas om en knäckebrödsmacka. Att den ena gråtruten verkar spöklikt upplöst beror på svagt kvällsljus.


Ytterligare en bild på Lillen, här tillsammans med en förälder som tagit med en fisk: http://sparrownest.se/Fågelungar/Silltrut-P7300006.jpg

Silltrut ät en av mina favoritfåglar, så jag har presenterat en hel del fakta och foton här: http://sparrownest.se/Fågelungar%20S%20-%20Ö.htm Vuxna silltrutar finns det många foton på här: http://sparrownest.se/Måsar%20och%20trutar.htm