Etiketter

, , , , , ,

Det finns två övre terasser vid Karlhälls Gård och min fantasi föreställer sig att någon av dem var den ”tankegång” Angelfire skriver om: ”L O Smith anlade vid denna tid även en trädgård som betraktades som den vackraste i Stockholm. I den fanns hans s k tankegång, där han säkert vid promenader funderade på många av de affärer eller åtaganden som han hade på gång.”

Kanske använde han den här gamla trappan som leder till den första terassen. Vid trappan växer den underbara klätterhortensia som jag nämnde den 26 juni.

 

Honungsrosen Rosa Helenae har på några få år nått denna höjd på Karlshälls fasad.

 

Vid Karlshälls Gård finns några buskar med Albarosor som fortsätter blomma år efter år utan ans och omvårdnad, rester av L.O. Smiths trädgård vill min fantasi få dem till. De är verkligen ett bra exempel på de gammeldags rosornas tålighet. Jag har förbarmat mig över dem några gånger, klippt bort döda grenar och sågat bort sly och jag märker att det är dags igen.

 

För några år sedan försökte jag klura ut vad det här är för ros med stora rosa blommor. Jag kom fram till att det sannolikt är Rosa Kamtchatica. http://www.flickr.com/photos/tony_rodd/5338907778/in/photostream/  Rätta mig gärna om jag har fel.