Etiketter

, , , , , , , ,

M/S Blue Charm, ett vackert namn på en vacker charterbåt som byggdes i Norge 1955 och trafikerade fjordarna där till 1978. Här i Liljeholmsviken med Kolsyrefabriken som fond.

Berberis är annu vackrare på hösten med sina röda bär. Mellan åren 1916 – 1994 var busken faktiskt genom lag förbjuden att odla, eftersom den är värdväxt till en av svartrostens utvecklingsstadier.  Förbudet gällde den vildväxande arten, Berberis vulgaris. Idag finns den i många ytterst dekorativa bladfärger med namn som Rose Glow, Admiration och Fireball.

Fireball skulle förresten vara ett passande namn för de rhododendronbuskar som växer i sluttningen vid Liljeholmsviken. Buskarna är verkligen explosivt granna och väcker beundran och förundran.

Buskarna med de vita, tätväxande blommorna vet jag inte namnet på.

Kanadagässen på väg till Reimersholme från en tur till Långholmen håller exemplarisk drill på sina ungar. Förra året kidnappade den ungrika familjen den andra familjens ungar och hade plötsligt 8 ungar istället för sex. De förfördelade gässen försökte förtvivlade få sina ungar tillbaka, men förgäves. Till slut löste sig det hela genom att de fyra föräldrarna bildade storfamilj. Det verkar som att den traditionen lever kvar.