Etiketter

, , , , , , , , , , ,

Detta bildspel kräver JavaScript.


Sedan 2009 har Bergianska Trädgården en våtmark som lockar simmande och vadande fåglar och jag tycker om att åka dit och kolla och sedan ta en större eller mindre tur i den övriga delen av trädgården. Tyvärr räcker kameran inte riktigt till för att ta bra fågelbilder på så långt avstånd som det är fråga om vid våtmarken, men vårblommor att fotografera fanns det ju också.

Jag tycker om rödplister och har inte riktigt förstått varför den inte vill sprida sig på Rosängen,men…. den är ettårig, läste jag nyss, så där är förklaringen. Sibirisk nunneört strödde jag massor av fröer av, ja när var det ….. Hur som helst så hoppas jag att några kommer upp. Precis som det latinska namnet anger så är det något nobelt över den blomman. I Bergianska hittar man också den Stora nunneörten.

Blodört är inte en växt som jag känner till sedan tidigare, men vacker är den. Och starkt giftig. Kabbeleka för tankarna bakåt i tiden och till sankmarkerna där jag växte upp. Bergskörsbären! Vilka vackra blommor de har!