Etiketter

, , , , , ,

Idag gick vi till Slussen, Danne och jag. Först längs Söder Mälarstrand, där 2 nybadade kråkor satt på staketet mitt emot Mälarvarvet. Morgonen var regnvåt.

Det låg en hel del båtar vid Mälarvarvet idag.  Bl.a. bogserbåten Holmen.

Ute på Riddarfjärden med Norr Mälarstrand som bakgrund passerade m/s Prins Carl Philips, Strömmas Drottningholmsbåt.

Vi vek upp över Skinnarviksberget och såg i regndiset Stadshuset med skokartong på. Skolådan är det nya hotellkomplexet vid T-Centralen. I vissa vinklar lägger det sig besvärande tungt och mörkt ruvande på Stadshuset. Skolåda är nog ett för snällt uttryck.

Så här ter sig arbetet med Söderströmstunneln uppifrån Skinnarviksberget. Det lyser i alla fall i klatschiga färger till skillnad mot den monstruösa skolådan. Kaknästornet syns i fjärran, straxt bakom Tyska Kyrkans torn.

Jag hade min starka kikare med mig, så från Monteliusvägen kollade jag om tornfalken satt i sin glugg. Det gjorde den inte. Men Dunder låg förankrad vid en ponton. Den vita yachten t.v. har ett livfullt förflutet. Mest känd är den för att ha varit miljonärskan Barbara Huttons luktjakt. Nu är den ett hotell.

Det här huset i korsningen Bellmansgatan – Bastugatan är mycket vackert i mina ögon. Så vackert som det är, så borde man finna massor av information om det på Internet, kan man tycka. Men det gör man inte.